2023. december 23., szombat

Karácsony 2023

Köszönöm szépen a kedves és bíztató szavakat. Anyukám kicsit jobban van. Átvitték a belgyógyászati osztályra. Már nincs monitorozás alatt, de még mindig szoros orvosi felügyeletet igényel. Már nem zavart, de sokat alszik. A vesefunkcios eredményei rosszak, felmerült a művesekezelés, de ez még szerencsére nem biztos. 
Remélem ez kimarad és anyum a gyógyulás útjára lép. 
Sajnos a családban ez a vese gyengeség gyakori, mamám egész életében ezzel küzdött, egyik húga huszonéves korában veseelégtelenség miatt szanatóriumba került és sajnos meg is halt. Én is eléggé felfázós vagyok és szegény anyám is az. Jó kis örökség ez :S
K.-t hívtam és nem győztem hálálkodni a pénz miatt. Azóta sem térek magamhoz, ilyet velünk csak úgy olyan ember nem tett, akit személyesen nem ismerek. Ő azt mondta, minden évben segít valakinek. Tavaly egy kisgyerekes barátnőjét mentette meg a kilakoltatástól. És azt mondta, volt mikor neki sem volt kajára való sem és ugyanígy idegenek segítettek rajta. Azt mondta ez a karma. Adj jót és azt kapsz vissza. 
Nekem a karmáról a Nevem Earl c. sorozat jut eszembe, ott volt ilyesmiről szó, és lehet hinni kellene benne. Mindenesetre K. egy angyal. Kétségtelenül.
És további jó emberek is vannak még, akiket érdekel anyukám sorsa és naponta érdeklődnek, pl. H., meg apám két húga. Ennyi drukk mellett anyum csakis egy dolgot tehet, mégpedig hogy meggyógyul.
Addig pedig tartjuk a lelket apámban, aki értelemszerűen nagyon maga alatt van és nem akar karácsonyi vacsit, sőt találkozni sem akar senkivel sem. De ez így nem lesz jó, a magány nem segít, csak depressziót hoz magával. Szóval remélem rá tudjuk beszélni hogy mégis csak össze röffenjünk az ünnepek alatt egy kis időre.
Hangulatom nulla, a kedvem rotty, a kotorékban is a sötét lehangoltság uralkodik (mint mindig). 
Még nem tudom hogy lesz a családi karácsony, csak a szokásos menetrendet tudom. Holnap főzés (nem tolom túl, lesz húsleves, sült és rántott hús, hagymás máj, két köret és francia saláta) és persze fadiszites. A többi kiderül út közben. 

Mindenkinek békés, boldog karácsonyt kívánok!

SZABÓ LŐRINC: KARÁCSONYEST, NYUGALMAS ESTE…

Karácsonyest, nyugalmas este,

szemünk a friss havon mereng;

és lelkünk bánattal övezve

ki tudja merre, merre leng?

– A szél kint a havat kavarja

és trombitálva jár a tél;

a lelkünk félve gondol arra,

ki tőlünk most oly messze él…

Karácsonyest. – Egy drága könnyben

óh mennyi boldogság van itt!

A gondolatunk messzeröppen

és lelkével ölelkezik:
 
– elcsöndesül az ég haragja,

csillag ragyog, elült a szél

és lelkünk áldva gondol arra,

ki nemsokára visszatér…


4 megjegyzés:

  1. Jaj, gyógyuljon gyorsan Anyukád, kellemes ünnepeket, jó egészséget kívánok mindenkinek!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm a jókívánságokat. Neked is kellemes ünnepeket kívánok :*

      Törlés
  2. Boldog karácsonyt mindezek ellenére, és tényleg nem lenne jó, ha egyedül maradna apukád. Örülök, hogy ha lassan is, de gyógyul anyukád! Nekem is problémás a vesém, nagyon kell óvni! Kétszer feküdtem kórházban gyulladás, illetve kő miatt, borzasztó fájdalom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a jókívánságokat, remélem minden jóra fordul hamarosan.
      Akkor sorstársak vagyunk a vesekő terén, nekem is volt vesekövem, sbo-ra kerültem vele, nagyon fájdalmas volt.

      Törlés