2023. július 31., hétfő

California dreamin’

Egész nap ez a dal jár a fejemben. De ez legalább nem lehangoló. És nyári hangulatú.
A hely mentesség jelentem, kezdetét vette. Örülök neki, de ezerötszáz féle házimeló várna, ha lenne rá affinitásom (nincs). 
Ma sem tevékenykedtem számottevően, voltam az ősök házában macskát, madarat etetni, virágot locsolni ma is, feladtam anyám lottó szelvényeit, meg itthon volt mosás, teregetés (telefonom teremtés-re javította), porszívózás, felmosás, és ennyi. Majd még kaját csinálok. Talán holnap jöhet valami nagyobb szabású. 
Szabadidőmben most épp a Magyar Mozi tv műsorait nézegetem. Tegnap megnéztem a Ballagás c. filmet, lehet írtam már régen róla. Még mindig tetszik, bírom a 80-as évek feelinget.
Meg láttam az Árvácskát is, ami anno szerintem kötelező olvasmány volt általános iskolában, de szerintem én nem olvastam. Jobb is, mert nagyon megrázó alkotás, annyira sajnáltam szegény kislányt. 
Durva, hogy ilyen sztorikat kellett (volna) kisgyerekként végigolvasni. Én már a Pál utcai fiúknál, a Légy jó mindhalálignál és a Kincskereső kisködmönnél kiégtem, mert azokat olvastam és hát nem vidám történetek. De az I-re azért ez rakja fel a pontot.
Anyámmal is beszéltem tegnap, dögunalom honol a kempingben. Apám folyton horgászni van persze a hiéna és pasija társaságában. Micsoda kalandok. Én apámat el sem érem, utoljára csütörtökön beszéltünk, azóta sem hívás, sem messengeren üzenet útján nem elérhető. Tegnap már nem is zaklattam, hadd fókuszaljon a pihenésre.
Ráírtam Á.-rá, hogy mi van vele, mert régen hallottam felőle, visszaírt és megbeszéltük, hogy a héten telefonon is értekezünk. Oké, rajtam nem múlik, ő szokta lemondani. 
J. hívott pár napja, de A., H., K. nem hallat magáról. Ez a nyár nem a pezsgő  szocialis életről híres.
Helyesebben ez a nyár sem.
Egyedül a szomszéd jönne folyton, üti-vágja azt a nyomorult ajtót, amivel úgy felránt, hogy már csak azért sem nyitok neki ajtót. Meg mert nincs kedvem fél óráig a másról szóló híreket hallgatni, meg azt, hogy ő reggel 6-kor már nagytakarítást csinál. 
Kérni kéne a fogorvoshoz is időpontot, de ezt a mai napot már ezzel nem cseszem el. Amúgy is félek, meg kéne győzni magam, szóval ráér még.
Az írásra viszont rá akarnék feküdni, várok az ihletre tehát. 
Miközben azon agyalok, milyen jó lenne egy kis nutellás palacsinta. Vagy bármilyen.
Lehet, palacsintát kéne most készíteni.


2 megjegyzés:

  1. Mindig mikor idekattintok elindul az en fejemben is. Mondjuk a kfc mostani tv reklamja is ratesz egy lapattal h mar idegesito legyen 😄

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy idő múlva szerintem meg fogom utálni ezt az amúgy jó kis dalt, annyit adják a tv-ben a kfc reklámot. Most még csak énekelgetem, de lesz ez még így se.

      Törlés