2024. február 3., szombat

Mesék a nyúlüregből

Bejelölt fészen egy ingatlanos és ezzel jól összefacsarta a szívemet. Mert persze lakásokat keres ügyfelei részére és előnyben a földszint és első emeleti kecók. De feltétel hogy normális állapotú legyen. Márpedig erre a nyomorult lyukra ezt nem lehet mondani, hiszen a fürdőszobában félig még mindig nincs kész a plafon, penész is van, a konyhának csúfolt vakondjaratot meg egy az egyben le kellene bontani olyan ronda. Egy szó mint száz, szerintem soha a büdös életben nem szabadulok innen, ha csak nem nyerek pár milliót, amiből kiglancolom és akkor talán el tudom adni. De ez hülyeség, még csak nem is lottózok, meg ha lottóznék is, arra alapozni, hogy nyerek és elhúzhatok innen, elég naiv gondolat. Tudom én is. Csak szembenézni nehéz vele.
És itt az az átkozott hitel is, 2026-ig tart, pedig ha fizetve lett volna rendesen, nem adják át a behajtásiaknak, és nem tolódik ki a futamidő, ami azt jelenti hogy idén lejárt volna ez a kálvária. De ez nem csak az én saram ugyebár. Ha már hitel, egész héten csesztettek mert van 7 ezer (!) Ft elmaradásom, küldtek napi szinten sms-t, meg emailt, szóval pénteken már csak felhívtam őket, hogy jövő héten fizetek. A nő kiselőadast tartott nekem, hogy úgy kerülhetem el a tartozásokat, ha rögtön, amint pénzem van a hitelemet törlesztem. Nahát, nem mondod? Ezt eddig nem is tudtam:S az nem zavarta hogy mást is fizetni kell, mert se az áram, se a fűtés, se a net nincs ingyen. Sőt, nem termesztek zöldségeket az erkélyen és haszonállatokat sem tartok, így a kaja is pénzbe van. Mindegy megígértem, hogy jövő héten fizetek. 
Amúgy meg a fasz ki van fenébe is, minden durván emelkedik, a telefonom 2 ezerrel lesz több, pedig már így is 25 ezer a kettőnkké pasimmal (de nem tudom miért, mert nem telefonálunk sokat), a kábel tv a nettel meg lassan 15 ft és csomagot kéne váltani, mert ha így elszaladnak az árak valahogy csökkenteni kell a kiadásokat.
Ja jött a kéményseprő is a héten a kötelező ellenőrző szarság miatt. Persze megint nem talált keményt sehol, de azért írt egy papírt, hogy 60 napom van hogy csinálják egy kémény kivezető ajtót, vagy mi a francot. Két éve is írtak egy ilyen papírt, meg előtte is és nem értik, hogy nincs kemény, tehát ajtót sem tudunk rakni. Agyrém.
A szomszéd megint bevitette magát mentővel a kórházba hét elején. Én meg tök rosszakat álmodtam felőle, pl. hogy egy szál lepedőben áll az ajtóm előtt. Anyám szerint ez nem jó jel és biztosra vette hogy a szomszéd nagyon beteg.
Meg azt is álmodtam, hogy H.-val közös albérletbe költöztünk és a tulaj valami idős fickó kukkolt minket a kulcslyukon àt. Hehe micsoda álmok.
A szomszéd szerencsére jól van, azóta már hazajött és itt nyomta egyik este fél 8 után a csengőt,  persze már pizsamában voltam és tv-t néztem, így ki se mentem , de másnap hívott hogy ugorjak át, ad nekem valamit. 
És adott egy megsárgult, megbarnult, kb. 30 év körüli, kívülről is piszkosnak tűnő termoszt, amit pasim kinyitott, megcsóválta a fejét és azt mondta, ezt inkább egészségügyi okokból eltávolítja a lakásból, mert tuti kukázva van, majd ki is dobta. Mondjuk én se szándékoztam megtartani, mert abszolút nem volt bizalomgerjesztő. És igaz, a héten lomtalanítás volt egyik lakásban és köztudott, hogy a szomszéd át nézi a kukákat. Erre nem tudok már nagyon mit reagálni. Oké guberáljon, ő dolga, de ne adja már át ide, ráadásul úgy, mintha tényleg az övé volna. Pasim szerint én is hibás vagyok, mert elfogadom az ilyen holmikat. Nem fogadom el, a szomszéd erőszakosan a kezembe nyomja és hiába mondom, hogy nem kérem, nem lehet vele beszélni. Inkább ráhagyom és hamarabb szabadulok (a cuccokat persze kihajitom kesőbb).
A héten még az is volt, hogy láttam R.-t de szerencsére jó messziről és észre se vett. Persze T. társaságában volt.
Ribi1 meg egyik este fél 9-kor írt messengeren hogy segítsek már neki, mert ez még azt nem érti. Persze én barom nem hagytam a szószban, másnap meg nem is köszönt mikor Ribi2-vel vonaglottak velem szemben a folyosón. Annyira jellemző. 
Láttam a Szép lányok ne sírjatok c. filmet, egynek elment, bár a főszereplő csaj eléggé idegesítő volt, hogy szendén pislogott a frufruja alól, míg csalta a vőlegényét, aki persze a végén megbocsátó volt és jött a happy end.
És mivel már itt a február elhatároztam hogy motiváltabb leszek, rámegyek a heti többszöri tornára és a nassolást is abba hagyom. 
A teknősöm is lassan felébredhetne a hibernáltságából, de egyelőre nem túl aktiv. Remélem oké lesz vele minden. Kicsit aggódom, mert az ősök teknőse egy ilyen "téli àlom" után nem kelt fel többé. De ne fessük az ördögöt a falra.
Jó hétvégét mindenkinek. Nekem nem esik jól semmi, de főzni kell, de csak húsleves-pörkölt tésztával menü lesz. Még esetleg lehetne tejbegríz is délután, de az nem tuti, hisz elvileg a nasikat mellőzni szeretném. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése