2023. augusztus 30., szerda

Miért van az, hogy az unalmas nyarat is elsiratom?

Van annál lelombozóbb, mint amikor vasárnap hajnali ötkor felkelsz és azt hiszed hétfő van és elkezdesz készülődni? Igen, határozottan állítom, hogy van, mikor azt látod, hogy egy százlábú mászik ki a fehérneműs fiókodból!
Bocs, de szomorú vagyok és maga alá gyűrt ez a depressziós nyár vége feeling. Az idő is rossz lett, este vihar volt. Meg olyan borús és lehangoló most már minden. 
Lassan kijelenthetjük, végérvényesen ennyi volt az idei nyár. 
És hiába volt számomra full egyhangú és pénztelen, valahogy mégis hiányozni fog. 
Pedig hát igazán nem csináltam kb. semmit, amihez kedvem és tervem lett volna. Úgy vágytam egy kis Tisza parton való lógásra, utazásokra, esetleg szabadstrandra, de egyik sem jött be és ennek az oka a pénzügyileg igencsak fos, csődközeli állapotunk. 
Meg azért pasim is kényelmes és neki édes mindegy, hol van, foci legyen és haverok aszt csá :/ szóval hiába mondtam, nem akart utazni mondván, hogy neki annyira tré volt az uccsó közös utunk, hogy köszi de nem. 
Hát így jártam. Most jön a bitang hosszú, kietlen tél az ürgelyuk deprimáló közegében, csak a fagyoskodás lesz és semmi sem fog történni, csak napról-napra megyünk majd és jön a hideg és eső és kedvtelenség. Hurrá.
Azért akármilyen volt is a nyár, csak van egy hangulata és vannak dolgok, amiket hiányolni fogok. Pl. Balaton szelet, gyümölcsös sör, bokazokni, kőfestés (yey erről nem is írtam amúgy, pedig akartam, semmi extra, csak utcai kavicsokat gyűjtöttem és ezeket vízfestékkel tettem színesre, már van egy csomó), anyámék macskája, nyári napfelkeltében buszozás, jégkrémezés, a hipermarket parkolóban kávézás pasimmal a betonon ülve, a nyári tv műsorok...egy szóval a szabadság. Pedig nem is vagyok szabad teljesen, mert leláncol a hitel és korlátok között vagyok, nagyjából semmit se vehetek meg, amire vágyom (mondjuk, most elhatároztam, hogy új tetkóm lesz és kész, gyűjteni fogok, ha a pasim rendszeresen eljut a foci meccsekre a fővárosba, nekem is jár valami, amitől jobban érzem magam). De akkor is, ez valami íratlan szabály, a nyár a szabadsággal egyenlő. De lehet, csak én érzek így...
Hétvégén láttam a Ház szelleme c. filmet, egynek elment, vasárnap meg felugrottam a szülőkhöz,  vittem egy üveg rosé-t nekik, a házassági évfordulójuk alkalmából és csokit, mert apám szülinapja is a napokban volt. Nem tengett túl az ünnepi hangulat, meg a Tinigyökér is ott volt persze, így rövidre fogtam a látogatást, meg amúgy itthon főzni is kellett, ami külön élmény volt a tízezer fokban. 
Majd jön anyám születésnapja, de nem tudom, akkor lesz e valami összejövetel. Általában szokott lenni mindenkinek b.day parti, de most apám sincs túl felhőtlen viszonyban a húgommal és anyám se. Sőt tesóm azt mondta, idén a családi karácsonyt is ezer százalék hogy kihagyja. Úristen, tényleg a karácsonyról írok augusztus végén??? LOL.
Kellemes, zökkenőmentes őszkezdést mindenkinek. Csóri sulisoknak is, ha már becseszték nekik péntekre az évnyitót:S




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése