2023. március 12., vasárnap

Megérint az ihlet

Szombaton reggel fél 7-kor arra ébredtem, hogy pasim elindult dolgozni és már én sem feküdtem vissza, hanem összedobtam a kapucsínómat és elővettem a laptopomat, mert belém nyilallt egy sugallat, hogy nekem ma írnom kell!!! 
Már előző este is terveztem, hogy írok, de sikeresen elaludtam fél 10 felé :S viszont szombaton már erre szenteltem a napomat. Közben persze főztem és mostam is, de főként az írással foglaltam le magam. Nagyon sokat haladtam a Still breathing új részével (olyan 60%-ban kész), de pötyögtem a YB/MGK sztoriban és a sosem fogom publikálni történetemben is. 
Imádok írni, a legeslegjobb időtöltés. Feltöltődést hoz, jókedvre derít, új világokat nyit meg nekem és repül az idő vele.
Annyira sok energiám lett, hogy délután még hajvágásra és hajszinezésre is volt kedvem. Jó rövidre vágtam a hajam. Így sikerült. Olyan amilyen, bár úgy festek, mint egy wish-es Dóra a felfedező (tütürütüttüt). 
A szine az viszont kb. semmit se változott. Jó, túl nagy világosodást nem vártam, de most csak csillog és jó illatú és nagyjából ennyi. Anyámnak küldtem képet, azt írta világos barna lett. Hát jó...most ez van és kész. 
Azért akartam világosabb hajat, mert még mindig vágyódok egy klassz élénk és merész hajszín után, mondjuk nyárra...mint tinikoromban a kék meg a zöld tincseim. Mondjuk ahhoz hidrogén kell és azzal már befürödtem ugye. Na jó hajam 34569013 rész lezárva.
Ma meglepiben volt részem, mert a pasim azzal nyitott reggel, hogy felrakja a függönyt a félszobába. Teljesen magától jött neki az ötlet, lestem is mint hal a szatyorban, de nem fogtam vissza pasimat a kreativkodástól. Úgyis ritkán jön ez rá. Így fél délelőtt válogatott káromkodások közepette fúrt faragott pasim, mire felkerült a  karnis meg a függöny. És határozottan jól néz ki, pedig egy ezer éves példányt találtam a fiók mélyén, amit már nem is tudom melyik turiból szereztem egy másik ablakba, de végül mégsem raktuk fel és el is felejtettem szépen. Na de most pont jókor akadt a kezembe, mert amit eredetileg erre az ablakra szántam méretben nem stimmelt.
Szóval most örülök hogy már ez is fent van, már csak pár bútort kéne szépen elrendezni és az a szoba okés is lenne. 
Apám hozott rétest így a nagy függöny felrakó expedíciót ezzel ünnepeltem. 
Összefoglalva, ez egy tevékeny hétvége volt és még a hobbimmal is tudtam törődni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése