2023. január 7., szombat

There's no easy way out,There's no shortcut home

Hát igen, még mindig a Rocky IV. hatása alatt vagyok:P 
Máskülönben szomorúság van a szívemben, itt eszegetem a szaloncukrokat a fáról és közben a szilveszterről megmaradt pezsgőt iszom mellé. Jaj, oda a száraz január, de ki bánja :S
Lassan véget ér a leállás és eddig biztonságos, sokáig alvós, ágyban kapucsinózós, tv nézős, gondtalan kis világom darabjaira hullik. Helyette megint jön a hajnali ötös kelés, a hányinger buszozás oda-vissza, idióták tömkelege nap mint nap, szorongás, agyfasz és a durva hétköznapok. A hátam közepére sem kívánom. Most meg fáj a vesém is...
A héten hirtelen felindulásból irtam két rövidke fanfictiont, de annyira egyik sem tetszik, hogy felrakjam. De majd finomitok rajta és meglátjuk. Ezen kívül bekrepált bojlerrel voltunk elfoglalva. Apám szerzett olcsón egyet, meg találtunk egy szerelőt is, aki vállalta, hogy beszereli pénteken (a múltkori faszi aki tudjátok családostól volt itt, azt mondta nem csinál beszerelést, mert sérvre műtötték).  Előző nap jött a régi bojlert leszerelni Mr. Univerzális, pasim segédletével. Hamar végeztek és utána még  dumáltunk is, míg Univerzálisunk a haverját várta, akivel hazaautóztak. Egész normális a csávó, bár pasim szerint pletykásabb, mint egy falusi néni. 
Pénteken jött a szerelő, tök rendes volt, szimpibb, mint az előző, családos pasas, így elő mertem hozakodni a kérdésemmel, ami már egy ideje nyomaszt, hogy mennyire baj, ha égett szagot érzek mosásnál. Az mondta, nem túl jó, de elviekben lakástüzet nem okoz. De majd erre jön és megvizsgálja a biztosítéktáblát. Remélem nincs nagy probléma, mert üres a kassza. 
Tegnap egy pasi hívott a bankból, mert még mindig van tartozás a múlt hónapról, és mondta hogy kérhetek fizetési könnyítést, de akkor kitolják a futamidőt és már így is rohadtul sok év, mire végleg letelik a hitel. Ja, amúgy se tudunk semmit se csinálni, míg a rokonunkat (aki 5 éve meghalt) ki nem iratjuk a szerződésből. Úgy rémlik, ezt már egyszer megcsináltuk, de a bank szerint nem. Mindegy, úgy sem tudom mennyire jó ötlet a fizetési könnyítés. Viszont fogalmam sincs, mikor állunk jobban majd anyagilag. Egy csomó mindennel elmaradtam, azokat is rendezni kéne. 
Nem is tudom, mi lett volna, ha apám nem segít a bojler ügyben, mert így hogy ismerőstől vettük, sokkal olcsóbb volt. Szóval apám rendes és olyan jó lenne idén végig jóban lenni vele, de ott van a hátráltató tényező a Tinimami, aki megint alakított. 
Novemberben valami ismerős ismerőse neki adta a kutyáját és hát Tinimami harcos állatmentő, totál kutyamániás, boldogan haza is vitte a saját 3 vagy 4 kutyája, a macskája, a tengermalaca stb. mellé. Az anyja viszont egy idő után közölte hogy ez a kutya nem maradhat, így két ünnep közt apámékra lőcsölte átmenetileg, csak míg gazdát nem talál neki. Apám kutyás, szóval őt kilóra megvette a blöki (tényleg cuki, kisméretű leginkább tacskóra hajazó kis rosszcsont, brutális étvággyal), aki amúgy a Lexy névre hallgat, már ha akar. Anyám nem volt feldobva, ő Betti kutya után nem akart már másik kutyát. Nála jobban pedig csak a macska volt kiborulva, főleg mert Lexy első körben majdnem seggbe harapta. 
Viszont mivel apám első perctől rokonszenvezett vele, felmerült, hogy megtartanák. El is vitték állatorvosi vizsgálatra, chipolvasasra, állapot felmérésére, mert semmit se tudtak róla a nevén kívül, még csak az oltási könyve sem volt vele. Ott ki is derült, hogy mennyi idős, az oltásai rendben vannak, valamint hogy kiskutyákat vár! 
Ez meg is magyarázta a nagy étvágyat. Tinimami makogott, hogy nahát és hűha, de a doki megmondta kb. mennyi idős a vemhesség, így hamar kimatekozták, hogy az ő egyik kutyája lehetett az elkövető. Erre már ő is bevallotta, hogy, ja igen látta is a +18 jelenetet. Szóval tisztában volt vele, hogy Lexy esetleg vemhes és ennek tudatában passzolta le az őseimnek. Ez jó nagy szemétség és sunyiság, de tőle nem is lehetett mást várni. 
Ennek ellenére a kutya apáméknál van most is, pár hónapig biztos marad, majd megpróbálnak neki és a piciknek szerető gazdákat keresni. Bár lehet hogy végül a Lexy nem megy sehova, mert apàm tényleg nagyon bírja. 






4 megjegyzés:

  1. Nemrégóta olvaslak csak, Tinimami ő kicsoda a családodnak? Próbáltam visszaolvasgatni, de nem voltam elég kitartó, bocsi :)

    VálaszTörlés
  2. Hàt Tinimami csak egy hiéna, aki mindig jókor van jó helyen...
    https://myneuroticsdream.blogspot.com/2021/07/az-almok-vilaga-kenyelmes-valosag.html?m=0

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ohh... köszi a linket! Így már világos. Azt hittem, valami rokon. :/

      Törlés
    2. Jaj nem, szerencsére nem a rokonom.

      Törlés