2022. december 11., vasárnap

Decemberi nihilke

Hé, hol van a beígért hóesés? Itt csak eső esett, de az masszívan egész hétvégén. És ez nem valami hangulatfokozó. A héten úgyis legalább háromszor megáztam, úgyhogy köszönöm, elég lesz már. 
Nem csak az eső volt kitolás, hanem pasim viselkedése és esküszöm, úgy írnék már valami pozitívat róla, meg a kapcsolatunkról, de nem nagyon van mit. Egész héten kiállhatatlan és depressziós volt, ja nem, tegnap megdícsérte az ebédet, de ennyi. A habot a tortára az rakta fel, hogy ma reggel elhúzott itthonról, de úgy hogy a villany felkapcsolásakor lecsapódott a biztosíték, ő viszont nem ment a villanyszekrényhez, hogy visszakapcsolja, hanem mintha mi sem történt volna felszívódott, én vettem észre, hogy nincs áram, mikor fél 7-kor kimentem pisilni. Azért ez már gáz, hogy ennyire ne érdekelje semmi. Értem én, hogy nem szereti az ünnepi felhajtást, meg szomorú is, mert a szülei már nem élnek (a kilencvenes évek óta, még gyerek volt pasim), de ennyire leeresztve még nem is láttam. Remélem, sikerül majd lelket verni belé, mert bő egy hete csak kiborul mindenen és vitázik, meg duzzog. 
Amúgy senkinek sem könnyű hetek ezek, még mindig semmi ötletem, kinek mit vegyek, az anyagi oldalt nem is firtatom. Most épp itt ülök egy üres papírlap felett, hogy összeírjak pár ajándék tippet, de ehelyett inkább ezt a bejegyzést írom. Na, ennyire nincs motivációm. 
Az idén utoljára találkoztam rocker R.-el is valamikor hét elején. Együtt áztunk szét a ramaty időben. Szegény már akkor elég beteg volt, aztán pénteken írt, hogy megfázott, lázas lett, megy a dokihoz és mivel neki jövő héten pénteken van utoljára iskola, már valószínű nem fog jönni, főleg mert 18.-án utaznak a családdal valami külföldi rokonhoz és csak januárban érkeznek vissza. Jó neki.
Itt még nyoma sincs az ünnepi szabadság szellőjének. Sőt, hétfőn tájékoztató a hely-en, szerdán délután meg valami kérdezz-felelek interjúvoltatás a hely2-n. Pfff...De könyörgöm, minek??? Máshol már karácsonyi bulikat szerveznek, tart az évzárás, itt meg mèg ilyesmikkel szórakoznak. 
És hol van még a december 23., 12 óra, mikor is kezdetet veszi a leállás (amiről még mindig nincs konkrét info, hogy végleges e)? Meglehetősen messze, bár ha az ajandékbeszerzésre gondolok, akkor ez az idő kevésnek tűnik. 
És jó lenne karácsonyra egy rövidke  történetet is írni, ez már kb. hagyomány, de hogy összejön e, az még a jövő kérdése. Én nagyon szeretném, de félek majd minden az utolsó pillanatokra fog maradni és nem jutok oda, hogy még is csináljam. Ahogy magamat ismerem...


 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése