2022. július 31., vasárnap

Júliusvég, ablakok, abszolút unalmasság, és apám durvajó zenéi

Ha épp nem a meleg pusztító, vagy nem fúrnak felettünk, akkor azért nem lehet aludni, mert a kutyás ribi egy másik nővel fél órája itt pofázik az erkély előtt teljes hangerőn. Basszus, nekem eszembe nem jutna más ember lakása elé állni beszélgetni, se reggel, se este. Na és meleg üdvözlet annak is, aki tegnap házi bulit tartott és kettőig ment a techno. Csodálatos lakótelep úgy, de úgy imádlak!
Apám szólt hét közepén, hogy kész az ablak és az erkélyajtó, szerezzünk fuvarost, aki elhozza és emberkét, aki pasimnak segít kiszedni a régit és berakni az új nyílászárót. Ja, de ahhoz ugye ki kell pakolni a félszobát, mert pasim ott tárolt cuccai miatt az ablakig el se lehet jutni. A terv az volt, hogy szombaton kipakolunk, de szólt a srác, aki vasárnap jött volna ablakot cserélni, hogy csúsztassunk egy héttel, mert nyaralni megy. Szerencsére az üzletben maradhat még kicsit az ablak, így ha minden igaz, jövő hét végén hozza a fuvaros és utána való hét elején lesz berakva. 
A felújítás meg gőzöm sincs mikor kezdődhet el egyáltalán. Pénz és időkérdés.
Tudom, hogy tök lassan halad minden, mert a legtöbb ember nyaral, pasim meg dolgozik. Sajnos jókora a elmaradásom a hitellel újra, a bank csak pénteken 14-szer hívott. De a nincsből fizetni nem tudok. Most pasim valami haverjával kettesben melózik, így a pénz is fele annyi. Azzal a fickóval ráadásul nem is bírjuk egymást. Még a rock kocsmában töltött időkben kifejtette, hogy nem kedvel, de nekem se volt soha szimpi. A pasim baráti körének nagy része szingli, vagy elvált, de ezt már írtam, az ilyenek meg azt akarják, hogy a haver is legyen egyedülálló, mert egy kapcsolat csak hátráltató tényező és ezt hangoztatják is. Ez az alak is mindig kaffog, ha pasim felhív, folyton hallom a megjegyzéseit. Bizonyara lesújtó a véleménye rólam és ezt mindenképpen tudatni akarja velem, mondjuk nem érdekel, de jobb lenne, ha pasim leválna róla. 
A héten semmi érdekes nem történt, megnéztem a Sötét helyek c. filmet és nem volt rossz, talán könyvben is el kellene olvasni. Vagy bármit elolvasnék én, de mostanság csak unalmas ff-ekbe futok bele, vagy most nem vagyok olyan passzban. 
Apám kapott egy rakás cd-t valami haverjától, aki szintén csak úgy kapta és múltkor mikor találkozunk, pont az egyik ilyen kapott cd szólt a kocsijában. Nosztalgikus érzések kerítettek hatalmukba, mert csupa menő muzsika szólt, Offspring, The distillers, Hole, Marilyn Manson,  NOFX stb., apám mondta is, hogy milyen jó kis zenék, neki hogy bejönnek. Mikor meg gyerekként hallgattuk ezeket, jól lehúzta hogy milyen szar. Ezekszerint az idővel alakult a zenei ízlése. Jó irányba. Már csak azt kéne megválogatnia, kiket enged közel magához, mert ez a végtelen Tinimami sztori lelomboz. Főleg, hogy 3 napig még velük is nyaral, gondolom ingyen (állítólag az anyja fizeti a kis kiruccanását és a gyerekét is ő pesztrálja, de ez mindig így volt, pff). Ez kicsit idegesít. Miért jár neki nyaralás? 
Jövő héten nem megyek a hely-re, mert az ősök elutaznak és rám marad a cica etetés, viráglocsolás, kuka ki és behúzkodása, posta, számlák miegymás. Majd igyekszem megtalálni ebben is a jót, ha már a nyaralás nem jött össze idén sem. Be akarok ugrani az egyik optikába is, akció van most és hátha találok keretet olcsóbban. Ezer éve van szemüvegem, de itthon hordom csak, mert hülyén nézek ki benne. 
Pedig a jól kiválasztott szemüveg is öltöztet, vagy mi.
Ja, szexmánias exem kiírta a facebookon, hogy kisfia fog születni. Örültem, írtam is neki, hogy gratulálok. 
Á.-ra is dobtam már egy üzenetet messengeren, mert hónapok óta semmit se hallottam felőle. Túl sokat most sem írt, csak hogy vele minden a régi (vagyis a hűtlen faszija megvan még és ő továbbra is jár a háztartást vezetni hozzá és főzni rá), meg hogy kivizsgálásra kell befeküdnie a kórházba, mert szédül. Írtam, hogy jobbulást, de erre már semmit se reagált, nagyon nem volt csevegős kedvében, a társalgásunk nagyon akadozott, két óra alatt írta meg ezt is. 
És mennem kellene a nőgyógyászatra, uh kontrollra, már nyár elején kellett volna, de nem jutottam el, vagy a dokim volt szabadságon. 
Wow, holnap már augusztus, hihetetlen gyorsan és monoton módon vonult el a nyár. Hát sajna, nekem egy percre sem volt summer feeling-em.
Sad.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése