2022. július 25., hétfő

Jó volt

Szombatra virradóra azt álmodtam, hogy pasim egy haverja tanácsai miatt szakított velem a belváros közepén. És én elmentem a haverhoz, aki a kocsmában volt épp és úgy beszélt velem, mint a kutyával és én nagyon-nagyon sírtam, de pasim csak állt ott érzéketlenül és semmit se csinált. Megnéztem az álmoskönyvben, helyesebben az álomfejtő weboldalon, mit jelent ez a sok butaság és az jött ki, hogy szuper napom lesz és élményekkel gazdagszom. Na ettől  máris jobb kedvem lett és bár nem hiszek az álomfejtésben túlzottan, de próbáltam hinni abban, hogy miért is ne lehetne, hogy ma minden szarság elkerül és egy klassz nap következik.
Különösen, mert délután mentünk tesóm diplomaosztó partijára. Apámékkal mentünk, a kocsiban még délután is tízezer fok volt, meg vagy 39 alapból. 
Hugiéknal már jó sokan voltak, de mindenkit ismertem legalább látásból, szerencsére a Pinky girl nem volt ott, mert a pasija, meg tesóm pasija nem bírják egymást. Egy csaj lett volna, akivel még nem találkoztam sosem, de neki pozitív lett a kovid tesztje, így távol maradt. 
Alighogy beléptünk, önteni is kezdték a pálinkát, ami ilyen hőségben szerintem nem egy jó ötlet, így mindig "elhagytam" valahol a poharamat és azt mondtam, már megittam az italt. Akart a franc berúgni, inkább gyümis söröztem, meg volt jó vörösboros marhapörkölt tarhonyával, sült csirke és desszertnek jégkrém, meg tiramisu. A hangulat is jó volt persze. Ott volt hugi pasijának az apja, aki részegen olyan jókat mond. 
Az idő kicsit elromlott, nekiállt villámlani, de aztán az eső elmaradt. Hajnali fél 2-re értünk haza, de reggel 7 után már nem bírtam aludni így egész vasárnap kómásan jártam-keltem. 
Kiraktam pár fotót a fészre a buliról és ezáltal kellemes meglepetés ért, mert messengeren rám írt B., hogy nagyon jók a képek. 
B.-vel utoljára valamikor úgy tavaly március végén beszéltünk, akkor irtam neki, hogy rossz lett a szövettanom és műtét vár rám. Erre érzékelhetően zavarba jött, sajnálkozott és a munkára hivatkozva elköszönt. Azóta nem is hallottam felőle, így nagyon megörültem, hogy felbukkant. Irtam, hogy szuper lenne találkozni, de tudom, hogy az ország túlfelében el és mivel rosszban van a családjával, nem is jár erre sűrűn. Mire írta, hogy a találkozás jó lenne, de nem tudja, mikor jön össze, mert mar nem ott lakik, ahol eddig, ugyanis tavaly május óta Wexfordban Írországban élnek a barátjával!
Csak lestem magam elé döbbenten, mert azt se tudtam, hogy van pasija, nem említette. Bár igaz, B.mindig is megtartotta magának az élete részleteit, a suliban is utólag derült ki, ha volt kapcsolata. 
Most azt írta, hirtelen döntés volt a költözés és ez mondjuk jellemző rá, innen a városból is egyik percről a másikra húzott el, hogy aztán kb.sose térjen vissza. Aztán belépett valami vallási közösségbe is, de nem tudom, annak tagja e még.
És beszámolt egy ennél is jelentősegteljesebb hírről is, mégpedig, hogy kint megtudta, kisbabát vár és hogy a picifiú azóta már meg is született, négy hónapos múlt és minden oké vele. És B.-vel is. Azt írta, Írország szuper, a kisfia születésével, úgy érzi révbe ért. És jó volt tőle ezt a boldog bejelentést olvasni, a suliban ő is kirekesztett volt, egy nagyon depis, befelé forduló, aki többször hangoztatta, hogy öngyilkos lesz. Jó látni, hogy ez már a múlt. Kívánok  neki minden jót. 
És bárcsak lettem volna én is elég bátor, hogy időben lelépjek  külföldre, talán akkor nem itt nyávognék. Persze nem tudom biztosra, csak azt érzem, hogy itt minden reménytelen és esély sem lesz jobb, teljesebb életre. 
Pasim rögtön rákezdte, hogy hát megvolt a lehetőség és igaza is van, mehettünk volna mi is külföldre, de maradtunk és most szívunk rendesen.
Hát elvileg sosem késő változtatni, de nem biztos, hogy ez igaz. Egesz nap hív a bank, de nem veszem fel, hó vége van, nincs mit befizetni, békén hagyhatnának. 


Ja, tegnap még egy sor trashvod-os videó és agysejtroncsolás mellett láttam a Fiam bűnei c. filmet és nem volt rossz. 
Jövőhéten az ősök vakációznak (potyaleső Tinimammert is leeszi majd a fene hozzájuk 3 napra, mert szerzett valahonnan pénzt), én meg nem leszek a hely-en, aminek örülök azért. Helyette macskaetetés, számlafizetés és viraglocsolás lesz a program. De legalább alhatok tovább és hátha valami izgibb program is összejön.
És nem ide tartozik, de olyan dagadtnak érzem magam...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése