2022. június 29., szerda

Kapcsoljatok már hűvöset!

Alaposan rástartolt a nyár és elhozta a pokol forróságát. Mindenhol meleg van az utcán, a buszon és itt ebben a pusztulat lakásban is. És ez kiszedi belőlem az összes energiát és motivációt. Semmi sem segít, a napi több zuhannyal is a saját levünkben fővünk. Múltkor húgomék feljöttek és hoztak pár zsák ruhát (oh noooo, már tényleg nem tudom hova rakni, egyelőre zsákban maradnak), azt mondták, hogy itt nem lehet megmaradni (nem mondjátok?) és kérdezték, miért nincs klímánk még, mert hogy nekik van és milyen klassz az hogy 22-24 fok van stabilan a házukban és nem fetrengenek az izzadtságukban. Mi ruppótlanok meg csak a lehűlésre várunk, olcsóbb de kegyetlenebb megoldás. Amúgy majdnem képen röhögtem őket. Klíma, jó vicc, majd álmaimban :S
Ha már álmok, múltkor azt álmodtam, hogy a pasim feltörte a facebookomat és rájött hogy megcsalom :D mert álmomban volt valami másik fickóm.
Biztos ez a meleg, felforrt az agyam.
Pénteken voltam a hely2-s agytágításon. Elég kevesen voltak, de én ha már elvergődem oda, csak bementem, de még mindig nem győzött meg a bugyirózsaszín ház, sem az udvaron dohányzó, hiénakutyaszerűen röhögő két csaj. Az egyik asszisztens sem volt valami barátságos, pedig én előhúztam a legbájosabb énemet. Igazából nem jutottunk közelebb a megoldáshoz, míg  hely létezik, maradok, aztán-vélhetően ősszel-próba szerencse, felszállok erre a másik hajóra. Ha felvesz. Kitudja. Néztem amúgy én hirdetéseket, egyre akartam is jelentkezni de olyan feltételek vannak, hogy pörgős, meg agilis, pffff hát ez nem az én köröm.
Pénteken még ezek után összevesztem a pasimmal is. Megint sunyizott, amit rühellek. Elhúzott a kis haverkáival egy koncertre, de nekem nem szólt, én meg mint egy hülye hívogattam éjjel, hogy mi a franc van vele, de nagy sokára vette fel. És akkor derült ki, hogy nem is ott van, ahová elindult. Persze ki akarta magyarázni, de én elővettem a Columbo énemet :D
Szombaton megnéztem az Egy lányról c. filmet, jó unalmas volt, nem igazán fogott meg.
Vasárnap jobb volt, a nagy meleg ellenére is elmentünk fagyizni. Én karamellt ettem, pasim meg sárgabarit. Hazafelé a kocsmában megittunk egy-egy meggyes sört, aztán délután BK (Barátok Közt) maratont tartottunk. Fura, hogy a mostaniakat nem is néztük, de ezek a tízezer éves részek ha más nem röhögni jók.
Az ősök végülis nem mentek el nyaralni, mert apámnak annyira fáj a lába, nem vezethet így, ezért hát átadták a lehetőséget másnak, de a héten mindketten szabin vannak és ide-oda járkálnak, horgászni, meg strandolást terveznek.
Mától a héten én is hely mentesen vagyok, de tré hivatalos ügyeket intéztem ma is és holnap is, aztán pénteken meg takarítani kellene, de ebben a hőségben nem tudom meddig jutok ebben. Alapból rühellem a házimunkát, 36 fokban pláne, szóval...Lehet hogy inkább írni fogok, azt kánikulában is lehet.
Apám érdeklődött, mikor kezdjük el az étkező kialakítását, de erre sem tudtam egyértelműen felelni, mert nem tudom, pasim egyfolytában dolgozik, én meg amúgy sajnálom elszórni a pénzt erre a hányinger siralomlyukra. Szívesebben nyaralnék mondjuk ebből az összegből, vagy csinálnék más szívemnek kedves dolgot, de ez sajnos nem opció. Ezt a pénzt az étkező felújítására kaptuk és gondolom apám sem repesne az örömtől, ha elnyaralnánk (ajjjh, pedig lennének klassz úticéljaim).
Sajnos rossz hír is jött a héten, anyám fiatalkori barátnője hétfőn meghalt. Állítólag öngyilkos lett, megtudta, hogy végzetes betegsége van és nem akart már így élni, legalábbis a gyereke azt mondta. Anyám eléggé maga alatt van érthető módon, fiatalon éjjel-nappal együtt lógtak és még mos is tartották a kapcsolatot, igaz már csak évi 1-2 telefonhívás vagy találkozás alkalmával. Legutóbb karácsonykor beszélt vele anyám, akkor még nem volt gond és beszélték, hogy nyáron összefutnak. Pont pár hete emlegette anyám, hogy majd rácsörög már, mert rég hallott róla:(
Én is rég hallottam már a barátnőimről. K. néha ír, de csak ha én írok rá. A. már egy hónapja egy sort se írt, Á. totál eltűnt a balfenéken, H. meg nyaral, J.-t meg betemeti a munka.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon sajnálom, ami anyukád barátnőjével történt :(
    A meleget illetően én is simán kiegyeznék a reggeli 27 fokokkal, az bőven elég.. állítólag picit hűlni fog hétvégére (fingers crossed)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm az együttérzést :(
    Ez a meleg kikészít és már várjuk az enyhülést, elvileg hamarosan jön...

    VálaszTörlés