2014. május 2., péntek

The lovely bones /Komfortos mennyország

Már hallottam a filmről és láttam a trailert is, de valahogy sosem érdekelt annyira. Valahogy olyan érzésem volt hogy ez is valami Disney féle nyálas szerelmi történet (gondoltam ezt mikor láttam a srác átszellemült képét ahogy a csajnak mondja: gyönyörű vagy Susie Salmon...). 

Aztán múlt héten vasárnap, jobb műsor híján el kezdtem nézni és rájöttem, hogy semmi ilyesmiről nincs szó. Sőt, ez a film számomra abba a kategóriába tartozik ahol nem tudom eldönteni hogy baromi nyomasztó és soha többet nem akarom látni, vagy megnézném még egyszer-kétszer (többször).


Ez a film egy dráma arról, hogy nem csak az a gonosz, aki annak látszik és hogy a szörnyetegek, a beteg perverzek sokszor a szomszédunkban élnek és csak az áldozatukra várnak. 

A színészi alakítások szerintem nagyon jók. Mark Wahlberg amúgy is tök jó pasi szerintem és aggódó apuka szerepben is remekel. A Susie-t alakító csaj és Raquel Weisz és Susan Sarandon is hozza a tutit.

Szóval nagy hatással volt rám a film, egyszerre sokkolt és hatott meg. A vége pedig könnyezősre sikeredett. Szomorú volt látni, hogy a család végül kénytelen túl lépni a tragédián és akaratán kívül új életet kezdeni.
Akit érdekel, nézze meg, vagy - mivel megjelent könyben is - olvassa el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése