2022. március 30., szerda

Tavaszka

Tök régen írtam, de túl sok minden nem történik, így inkább, ha van időm,  a sztorijaimat írkálom, mert attól jól érzem magam. A valóságban meg egyre messzebb kerülök az álmaimtól és gyakran önmagamtól is. És ez nem jó, folyton rinyálni meg nem akarok.
Hétfőn délután kialudt a konvektor a kisszobában, pedig eskü, hozzá nem nyúltam. Gyorsan hívtuk azt a szerelőt, aki a nagyszobában cserélte ki a készüléket, szerencsére ki tudott jönni és visszakapcsolta ezt a szart. Viszont közölte, hogy mivel ezer éves, ez megeshet vele, és ha lehet ne piszkáljuk :S Okkkké, úgysincs már hideg. Azóta a konvektor közelébe sem megyek, nehogy bekrepáljon, távolról csodálom, mint egy festményt :S
A kedd reggel meg azzal kezdődött, hogy kiment a biztosíték, klassz volt fél hatkor reggel a villanyszekrénynél tobzódni.
És még csak szerda van. Lassan telik a hét. A héten minden nap hazagyalogoltam, mert itt a tavasz, a  szép idő és inkább sétálok, csak ne kelljen arra a pusztulvány buszra felszállni. Alig találkozom emberekkel és olyan izomlázam van, hogy csak na...
Pénteken meg csak délig lesz a hely!!!!Jeeeeeee...
A kérdés/válasz utolsó felvonása.
Imádtam.
Eredeti: http://www.titaniablog.hu.

81. Melyik a kedvenc idézeted? Miért? Ki jut róla eszedbe?
Amit nem értesz, ne kritizáld, fiam, kinek útját nem jártad, életét nem érted-Elvis Presley.
Például. De nagyon sok van. Egy időben füzetbe írtam ki a kedvenc idézeteimet.

82. Csalódtál már? Ha igen hogyan? Hogyan oldottad meg?
Persze, nagyon sokat és nagyon sok mindenkiben. Családtagban, barátban, pasiban. A családtag átvert, kibeszélt, a barát ignorált és kamuzott, a pasik megcsaltak. Csak a felejtés oldja meg ezeket a sérelmeket.

83. Tudsz konfliktust kezelni? Példát írj.
Nem nagyon, én olyankor kiborulok.

84. Írd le a hobbidat, és írj róla részletesen.
Biztos nem meglepő, mert jópárszor leírtam már, a hobbim az írás. Már vagy 11 éves korom óta, akkor történt, hogy egy nyári napon, a nagyszüleimnél voltam és egy ismerős csajjal lógtunk együtt a játszótéren. Ő mondta, hogy most kezdett egy új regényt. Mire értelmes fejet vágtam:
- Wow, te írni szoktál?
És irigykedtem, hogy milyen ügyes. Ő azt mondta remek időtöltés és szuper, ha szárnyal a fantázia. Így még aznap egy üres füzetbe elkezdtem egy kutyáról szóló sztorit írni. Kb. a Lassie hazatér mintájára. Csak írtam-írtam és elég hamar be is fejeztem. Biztos nagyon kezdetleges lehetett, de én irtó büszke voltam magamra. Sajnos az a történet már nincs meg, és sok másik sem, mert mamám egy csomót kidobott régen lomtalanításkor, de ez volt a kezdet, és nem volt már megállás, van is egy nagy doboz az őseimnél elrakva, meg egy fiókot is telepakoltam az irományaimmal (a kezdetekkor a kétezres évek elején még nem volt internet a háztartásokban, később mikor meg lett netünk, akkor is sokáig nem mertem sehova sem publikálni semmit).

85. Mennyit és mit iszol naponta?
Sima csapvizet, de nem számolom mennyit, meg reggel és délben egy-egy bögre kapucsínót. Tudom, több folyadék kellene.

86. Mi volt a legcikisebb eset, ami veled történt?
Van pár, még otthon laktam és egyszer bementem anyám megbízásából valami hivatalos papírt kikérni, anyám mondta, hogy ne hagyjam magam és legyek erélyes. Az voltam, köszöntem, majd nem hagytam az ügyintézőt szóhoz jutni, rázúdítottam mindent, ő végighallgatta szépen a maratoni mondandómat, aztán közölte, hogy rossz helyen vagyok, a szemben lévő épületbe kell menni. De van sok, főleg részegen csináltam magamból hülyét és asszem volt már olyan kérdezz-felelek, amiben ezt taglaltam is.

87. Orvos, vagy inkább kínlódsz?
Mivel a háziorvosunkhoz kb. születni kell annyian vannak, inkább a szenvedés+háziszerek, ha végképp nem múlik ügyelet, de az is ritkán. A fogorvost körülbelül évek óta halogatom.

88. Mennyit és miben változtál gyerekkorod óta?
A boldogság, naivság, kedvesség az a múlté. Valamit komolyodtam is.

89. Miért álltál neki ennek a 100 napos kihívásnak?
Mert szeretek kérdezz-felelek-re válaszolni.

90. Írj egy idézetet. Bármit. Magadtól.
Minden nap egy fontos lecke az élet iskolájában.
Eheh, ez elég béna, de nem jut jobb eszembe most.

91. Szoktál egy-egy dal felcsendülésekor pár könnycseppet megejteni, mert eszedbe jut egy nagyon szép korszak, mikor ez a dal ment?
Naná, egy rakás ilyen dal van, hirtelen fel sem bírnám mind sorolni. Ilyen pl. James Blunt-Fall at your feet, Meat Loaf-Objects in the rear view mirror may appear closer than they are, No doubt-Don't speak, Lighthouse-Everything, Creed-One last breath, The red jumpsuit apparatus-Your guardian angel és sorolhatnám.

92. Milyen memóriád van? Mindent megjegyzel, vagy fel kell írnod magadnak?
Már szenilis vagyok XD lista nélkül sehova! Mindent fel kell írnom a mobilomba, vagy a naptáramba, mert kimenne a fejemből.

93. Ha kiderülne hogy holnap megy hozzád egy rég nem látott ismerősöd, mivel várnád?
Semmivel, ide be nem engednék senkit vendégségbe az tuti, mert ez a lakás ronda és pusztulat, de találkozni szívesen találkoznék vele és akkor mehetnénk pl. cukrászdába, ott meg azt eszünk, amit akarunk.

94. Szereted a kínai kaját?
Még sosem ettem.

95. Mit csinálsz, mikor otthon vagy betegen?
Fekszem, tv-t nézek, laptopozom.

96. Mire gyűjtöd jelenleg a pénzedet?
Azt a pár ezret ami jelenleg itthon van???Haha, kajára :D Ha lenne több, akkor lakásra, vagy valami nagyszabásúra.

97. Melyik a kedvenc nasid?
Ó, minden jöhet! Torta, nápolyi, joghurt, gofri, mogyorókrém, csoki, piskótaszelet. Imádom az édességet.

98. Te vagy a kezdeményező egy veszekedés után, amikor békülésre kerül a sor, vagy büszke vagy?
Ha nem nekem van igazam, akkor nem kezdeményezek, ha én picsáskodtam, akkor előfordul, hogy bocsánatot kérek. Pasim jobb nálam, ő sosem kér bocsánatot és kb. semmiért sem érzi magát hibásnak :S

99. Félsz a villámlástól?
Igen, eléggé.

100. A 100. napon próbáld meg megfogalmazni, hogy miért jó ilyent készíteni. Vajon, miért szeretjük mi ezeket a kis feladatokat annyira? :)
Mert segít elfelejteni a gondokat szerintem. 

R.I.P. Taylor Hawkins (Foo fighters).
:( :( :(


4 megjegyzés:

  1. Mész a My Chemical Romi koncertre a Budapest Parkba? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj nagyon jó lenne, de nincs kivel és nincs miből. És te ott leszel?

      Törlés
    2. Lehet, még nem tudom, volt róla szó Pukkanccsal, hogy lehet, poén lenne. :D 5-10 körül van a jegy, nem?

      Törlés
    3. 12 ezertől van egy jegy, úgy hallottam. Menjetek el helyettem is, ha tudtok :D

      Törlés