2021. július 5., hétfő

Nem volt net

Tegnap este úgy 9 fele behalt az internet itthon és még ma reggel sem jött vissza, pedig csináltam egy sor újraindítást, ki-be húzkodtam a zsinórokat, eredménytelenül. Nyolc körül felhívtam az ügyfélszolgálatot és előre a frász kitört, hogy ide beengedjek egy szerelőt. Az ügyfélszolgálat úgy tíz percig zenélgetett, de eredmény semmi, ismét újraindítottam párszor a rendszert, de nem változott a helyzet. Aztán mikor megint telefonáltam az ügyfélszolgálatnak, de már automata hang mondta, hogy fennakadás van az internetben...waow nem mondod...vettem észre... Így hát, nem tehettem semmit, szóval amíg vártam, hogy visszaálljon a net, kénytelen voltam házimunkával elfoglalni magam. Felsepertem, felmostam, elmosogattam és kiteregettem a tegnap kimosott ruhákat, kár hogy ez fele annyira nem szórakoztató, mint a neten barangolni :D Ráadásul, nincs is látszatja, biztos ismeri mindenki a mondást a szarról és a cukorról :S
11 után megjavult a világháló és hát na, a wifi az ember legjobb barátja XD XD XD
A hétvége is eltelt, pasim szombaton is dolgozott (ma meg viszont nem, mert fájt a feje), elvoltam és néztem néhány filmet (Pokoli tábor-elég gagyi, A vonatmester-ezt mondjuk, pont ma láttam-aranyos volt-, meg dokumentumfilmeket érdekes emberi sorsokról.
Aztán levezetésként, összeadtam a kiadásokat és ezt összehasonlítottam a bevételeink kicsinységével, az eredmény lesújtó, így hát elmerültem a ruppótlanság érzésének feneketlen tengerében. Deprimáló volt. Most konkrétan dühös vagyok és azt érzem, hogy rohadtul elegem van a hiteleimből és bedobom a törölközőt, eladom ezt a tetves kecót 
annyiért, amennyit adnak érte, a pénzből végtörlesztek és a maradékból kiveszek egy albérletet a pasimmal és kb. ennyi. Tudom, hogy nem ez a legoptimálisabb megoldás, de legalább nem csak lemondok mindenről, hanem kicsit úgy élhetek, mint pl. húgomék, akik élvezik a nyarat és mindent meg tudnak engedni maguknak, én meg az utóbbi időben csak matekozom hogy legyen máról, holnapra :( idegörlő ez már. A dolog mellett szól az is, hogy szívből gyűlölök itt élni, utálom a lakást, a lakóközösséget, a környéket, nem tart itt semmi, fulladozok a hiteltől, nincs kedvem még évekig fizetgetni és régóta tervezem, hogy lelépek, bár eddig a saját lakás álmot kergettem, de valószínűleg hasztalan. Nagyon szeretnék máshol tiszta lappal indítani. Persze, ezt  még át kell gondolni és pasimmal sem beszéltem még nagyon erről, de most ezt látom legértelmesebb lépésnek...
Láttam A. új képeit a fakebukkon, valami gondolom, szintén szingli barinőjével nyaral, ergo szabadságon van, ennyit az ígéretéről, hogy amint szabadságon lesz, jelentkezik / ahha, csak nem nálam. Már réges-régen el kellett volna engednem a vele való "barátságot" is, mert csak hazugság. Aj, lassan nem marad ember, akire azt jelenthetném ki, hogy na ő a barátom (sebaj, leszek a saját magam barátja, úgy nem csalódok nagyot).
A narkomán exem, meg ismét letiltott, pedig nem is beszéltem vele már jó régen, viszont egy másik profilommal simán megnézhettem, hogy mi baromságokat hord össze az adatlapján, hát nem semmi a fickó. Azt írta, hogy az USA-ban, Texasban, azon belül is Fort Worth-ben lakik, méghozzá egy éve :D Jah, persze, én meg az angol királynő vagyok...Mondjuk, elég őrült, ahhoz hogy lelépjen az országból, míg együtt voltunk is gyakran emlegettem, hogy majd elhúz Németbe, meg Angliába :) De kötve hiszem ezt.
Néha tök fárasztó és kiábrándító a fb-n szörfölgetni :S

6 megjegyzés:

  1. Teljesen megértelek, és amúgy csak itthon vagyunk rákattanva a saját ingatlanra, külföldön sok országban vígan élnek albérletben, mert ott annyira magasak az ingatlanárak, hogy eszükbe sem jut venni egyet. Szóval nem ördögtől való dolog az albi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem sokáig volt álmom egy saját ház, vagy lakás, csak nem ez, amiben éppen élek :/ Jelenleg viszont legszívesebben elengedném, mert anyagilag nagyon bekorlátoz a hitelek törlesztése.
      Igen, külföldön ez is jobban megy, barátnőm évek óta él Angliában albérletben és lenne pénze sajátra, de szerinte is tök felesleges. Az a baj, hogy itt MO-n szerintem ebben a témában is siralmas a helyzet, az árak az egekben, gyerek, vagy kisállat sokszor kizáró tényező és jobban ki vannak a bérlők szolgáltatva a tulajok szeszélyeinek, ezáltal a létbizonytalanságnak, ugyanakkor vannak kifejezetten tetű albérlők is, akik lelakják az ingatlant, majd fizetés nélkül távoznak.

      Törlés
    2. igen, ez sajnos nagyon zsákbamacska. nekem is volt már jó, meg rossz tapasztalatom is albérlőkkel. éppen ezért én is próbálok szuper bérlő lenni. és pl. én jó ötletnek tartom azt, ha valaki meginterjúztatja a leendő bérlőjét, végül is odaadja egy idegennek a lakását. külföldön még bérigazolást is kérnek, szóval sokkal komolyabb ott a szűrés. jajj, ilyen tapasztalatokról rengeteget tudnék írni, de nem akarnám széttrollkodni az oldaladat irreleváns sztorizgatásokkal :D

      Törlés
    3. Nyugodtan írjál, érdekelne. Én még nem voltam lakás tulaj, csak bérlő és szerencsére negatív tapasztalataim sem voltak még.

      Törlés
    4. Mint tulaj tudok erről írni: először írásban megkérdezem az érdeklődőktől, hogy hányan vennék ki, volt-e már tapasztalatuk albérlettel, és hogy most miért keresnek. Ott már sok dolgot ki lehet szűrni, pl. hogy kijöttek-e az előző albérlővel, vagy hogy kolesznak akarják-e használni a lakást. Volt olyan, aki megsértődött a kérdéseken. Vagy volt, aki azt hitte, hogy ha ő ír leggyorsabban, akkor neki adom ki. aztán aki a chat alapján szimpi, és arra venné ki a lakást, amire az tervezve lett, annak megmutatom a lakást, és személyesen is beszélgetünk picit. szoktam kérni őket, hogy ne hozzanak foglalót, mert mindenkivel szeretnék találkozni. Aztán mindenkinek, tényleg mindenkinek szoktam válaszolni, ez nekem fontos. Lehet, hogy túl sokat foglalkozom a kiválasztással, de én így érzem biztonságban a lakásomat :) jah, én is azt hallottam, hogy az albérlet árak felmentek, talán szeptember után, az egyetemisták áradata után picit lejjebb megy.

      Törlés
    5. Tökéletesen igazad van, vigyázni kell, hogy kinek adja ki a tulaj a lakást. A mi albérletünk előző lakói pl. 4 egyetemista srác volt, akik a tulajdonos szerint lelakták a lakást és még tartozást is hagytak. Az biztos, hogy sietve távoztak, mert mikor mi beköltöztünk az ágynemű ott volt az ágyon, meg hagytak ott papucsot, tisztálkodó szereket stb.
      Mint bérlő tudok csak nyilatkozni, de nekünk az első volt mindig a bérleti díj napra pontos kifizetése, nem is volt velünk sosem baj, imádtam ott lakni, még úgyis hogy nem a miénk volt. A mai napig vissza sírom :(

      Törlés