2020. február 15., szombat

Jézusom, ez narancssárga!!!Avagy ne próbáld ki otthon!

Szánalmas vagyok...
Szóval, az úgy volt, hogy elhatároztam, valamit kezdek a hajszínemmel. Untam már ezt a középbarna/fosszínű/nyomokban rézvörös és padlizsánszín egyveleget és valami drámaibbat akartam. 
Meglett.
Elcipeltem R.-t a drogériába, hiszen aki két évet tanult fodrásznak, az biztos tudja nagyjából, merre hány méter. Ellátott instrukciókkal, hogy ilyen hidrogén peroxidot vegyek, meg olyan szőkítő izét. És hogy hagyjam rajta jó bőven, nem fogja drasztikusan leszedni a hajszínemet. A bizalom megvolt és emlékeztem, mikor sulis koromban, a hugom 12%-os hidrogénjével csináltam csíkokat a hajamba,(hogy aztán azt kék festékkel színezzem be, minek következtében, mikor mentem az utcán, két kisgyerek AZTA KÉK A HAJA!!!felkiáltással sokkolódjon, én meg leálljak velük vitatkozni, hogy az nem kék, hanem zöld, na de eltértem a tárgytól), akkor sem lett semmi gáz.
Szóval összekutyultam a cuccokat, felkentem a trutyit a hajamra, fólia rá és....egy idő után azért ránéztem, hiába mondta R., hogy maradhat jó sokáig úgy a hajam, de már égette a fejbőrömet. Na, és akkor ért a nem túl kellemes meglepetés, hogy naranccsárga lett!!!Ráadásul nem is egyformán, mert voltak világosabb és sötétebb részek. Hogy is fogalmazzak, én nem ilyen lovat akartam, az elképzelésem a valamivel világosabb tincsekre vonatkozott, de semmi esetre sem ilyen ordenáré narancsról álmodoztam. Lemostam gyorsan, de a helyzet utána sem lett jobb, sőt miután megszárítottam a hajamat, akkor sem. Aznap már nem tudtam mit tenni, másnap is csak délután-addig ilyen ocsmány foltos-naranccsárga hajjal léteztem. Délután berobogtam a boltba, és az első hajszínezőt, ami a kezembe akadt, megvettem. Mondván, szarabb már úgysem lesz. Itthon gyorsan be is színeztem. A végeredmény vegyes érzelmeket váltott ki. Még mindig foltos, de legalább nem annyira rikító narancssárga, hanem piros. Plusz még a fejemen lévő további régi hajszínek keveréke. Egyáltalán nem szép és még csak jól sem áll, de ezzel egy időre feladtam a hajammal való szórakozgatást. Amúgy sosem izgatott annyira és nem foglalkoztam ennyit vele egyhuzamban sohasem.
Kíváncsi voltam R. reakciójára, mivel ő mindig mindent élesen bírál velem kapcsolatban. Fel is készültem, hogy leszól. De csak egyszer röhögte el magát és azt mondta, annyira azért nem katasztrófa. Ez már tőle dícséret.

J. száján az szaladt ki, mikor meglátott, hogy mi a jó Istent csináltam a hajammal?! Hahh...ha én azt tudnám...
Anyám lelkesedett, hogy tök klassz és hogy feldobja ez a pirosas árnyalat a hajszínemet (hogy mivan?), a pasim pedig első körben észre sem vette. 

Tegnap Valentin nap volt, bár nem annyira tartjuk, de pasimtól kaptam sütit (én meg adtam neki csokit) és apámtól is, szóval tegnap este hétkor még ischlert zabáltam :P 
Oké, haj téma lezárva. Máskor sikerült, most nem. Elcsesztem, de az ember a hibákból tanul-vagy nem-meg annyira nem is érdekel, ki mit szól hozzá. 

8 megjegyzés:

  1. Bátor az, aki megbízik egy fodrászban. :D
    Én is sokat kísérleteztem a hajammal, és amikor nem tetszett a szín, nem mertem szőkítéssel, meg hajleszívással nekimenni, mert szerintem az kinyírná az amúgy is száraz, göndör hajamat. Legközelebb, ha nem akarsz drasztikus támadást intézni a hajszíned ellen, vegyél rá színkiszedőt DM-ben vagy Rossmannban (Colour B4-et), ami párórás macera, de legalább látszik is az eredménye, vagy vegyél aszkorbinsavat (C-vitamin port), keverd bele hajbalzsamba, kend a hajadra, és csomagold be 2-3 órára. Ezek azok a módszerek, amiket egy fodrász sosem ismerne el, mert nem elég vegyszeresek és gyorsak, de azért működnek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a tippeket, szerintem előbb rámegyek aszkorbinsavval hátha javít valamit rajta. Ha nem lesz jobb, akkor beszerzem a színkiszedőt, csak arról azt hallottam, hogy nagyon roncsolja a hajat. Mondjuk, az is roncsolta, hogy rámentem hidrogénnel ugye :P :P

      Törlés
    2. Az aszkorbinsav a gyengébb módszer, viszont utána nekem nagyon szépen csillogott a hajam, és világosított 1-2 árnyalatot, ami az én lelkivilágomon már kapásból segített, volt, hogy olyan színt kreált, hogy utána nem is festettem egyből újra. Igazából egy több színű hajat nem is nagyon lehet lefedni akármilyen árnyalatú festékkel, szóval az is számít, meg biztos a festék minősége is. Talán az árnyalatot eltalálni sokkal fontosabb, mint maga a szín.

      Törlés
    3. Mindenképpen kipróbálom, nem ártana, ha valami fényt kapna a hajam. Ha már a színét elrontottam. Köszönöm a segítséget :)

      Törlés
    4. hát én pedig magamban nem bíznék és nem mernék rákenni semmit, úgyhogy respect! :))

      Törlés
    5. Nem is ajánlom senkinek, szörnyű lett...

      Törlés
    6. Mármint kipróbáltad a C-vitamint? =o
      Konkrétan piros amúgy a hajad? Szíved szerint milyet akarnál?

      Törlés
    7. Megvettem már, de még nem jutottam odáig, hogy kipróbáljam. Nem az egész hajam piros, csak egy igen jelentős része :/ magam sem tudom már, hogy milyen akartam, ilyet egész biztosan nem :D eredetileg világosabb tincseket terveztem és már nem egyszer megcsináltam, sulis koromban rendszeresen és sosem lett ilyen szörnyű. Bár egyeseknek meg tetszik, pont ma mondta egyik barátnőm, hogy de jó, amit nem tudok értelmezni :D

      Törlés