2023. június 26., hétfő

Madár-fa-kör

Poénos sztori a buszon: a kiscsaj felszáll, de nem jól mutatja a bérletet, mire a sofőr persze szól neki:
- hölgyem, legyen szíves visszajönni.
Mire az utána felszálló öreg papi visszafordul.
- ki, én?
Mire a sofőr:
- maga nő?
LOL, jó élőben vicces volt.
Meg tegnap valami szurikátás dokumentumfilmben azt mondták, hogy a szurikáta együtt vadászik a volt élettársával. Vagy ilyesmi. Volt élettárs a szurikátának? Az szép XD
És nem tudom mi van itt gyerekek, de tízezren felül a havi látogatottság. Ilyen még sosem volt a több mint 10 év alatt. Hát woow és köszi szépen.
Meg se érdemlem, mert nagyon régen írtam, de ez a június valahogy elég punnyadt,  vagy nem tudom. Nem sok kedvem van semmihez. Igaz a múlt hét első három napja jó volt, itthon pihentem, de írnom sajnos egy sort se sikerült. Nem is erőltettem. Attól tartok, megint írói blokk van. 
Meg hőség. Ami itt a patkánylyukban nagyjából az elviselhetetlen szintet üti meg. Nyűgös vagyok ettől és nem jó semmi sem. Kényelmetlen az ágy is, fáj tőle a hátam. Múlt héten a vesém is baszakodott. Nem beszélve az undorító penészes foltokról a plafonon, amik terjednek és a Szavo sem használ szinte semmit. Valami ötlet még, mit próbáljunk? 
A felgyújtáson és ledózeroláson kívül, bár ezek kétségkívül csábító alternatívák.
Ez így full egészségtelen, amellett hogy ronda, bár ez a kotorék alapból ronda, mint tudjuk. És úgy érzem, elszedi minden energiámat, az utálat, és a tehetetlenség, amit érzek, hogy annyira elcuccolnék innen, csak nincs hova és nincs miből. Emiatt meg lehangolt leszek. Na mindegy, napi sírám letudva ezügyben.
Amúgy tervezzük hogy lefestjük a plafont, de a penész attól még ott lesz. Ha valakinek van tippje mi segíthet még, ne tartsa magában, köszi.
Ja, a vihar hét elején a ház előtt félig kidöntött egy kisebb fát, aminek ágai egy autóra estek. 
Tegnap még családi sütögetés volt. Szombatra volt tervezve, de húgom és a pasija vendégségbe mentek, és az időjárás is vihart jósolt. Így lett vasárnapra áttéve. Szerencsére jó meleg volt, a kaják finomak voltak, volt süti is. Na meg ananászos és marakujás (így kell irni?) gyümölcsös sör. És csak a család volt jelen, bár mikor beléptem a házba, Tinimami épp ott lebzselt, de hála égnek, utána elhúzott. Anyám szerint csak erre járt és beugrott, mert amúgy 3 hete feléjük se nézett. Mondanám hogy hátha lekoccan végre az ősökről, de biztos nem így lesz. 
Balhé sem volt, kivéve mikor tesómék indultak haza, akkor volt valami szóváltás, és tesóm azt mondta anyámnak, hogy nyárra felejtse el őket. Pedig elvileg együtt mentek volna nyaralni abba a szokásos pusztulványos kempingbe. Remélem kibekülnek azért.
K. is írt, megint új albérletbe lakik, ami penészes neki is, és egy sötét lyuk. Most melója sincs. Meg annyi szar dolog történt vele amúgy is, hogy elszomorodtam, mire végig olvastam. Az anyja mindig mondja neki, hogy költözzön vissza Magyarországra, de K. azt mondta, az kizárt. Mert még így is jobb ott, mint itt. Pedig tök egyedül él kint, néha a pszichopata exe vegzálja, de ennyi. Meg írt valami szomszéd csávóról, aki lesi. Ha már szomszéd, az enyém meg ismét ököllel üti az ajtót, pedig azt hittem, erről leszokott. Míg itthon voltam, minden nap jött és néha rohadt nehéz jópofizni, főleg mikor épp néznék valami értelmes műsort, netalántán pihennék.
Éjjel azt álmodtam, hogy férjhez megyek a pasimhoz és a templom kapujában jut eszembe, hogy meg se vagyok keresztelve (ami valóban igaz).
Előtte még álmomban a pasim bevallotta hogy 43 nővel csalt meg. Nem sok az kicsit? És név szerint sorolni is kezdte. Mikor felkeltem, pár névre emlékeztem is. Váh, hülye vagyok és micsoda káosz lehet a fejemben XD


4 megjegyzés:

  1. Felettetek laknak, vagy egyszintes társasház? Máshol is penészedik, vagy csak a plafon? Nekünk azért volt az Odú penészes, mert 100 éves ház, aztán ha volt is vízszigetelés, az már elpárolgott, és alulról vizesedik az egész. Azon már nem segít semmi, tényleg csak a dózer. De nálatok is elsősorban az okot kéne tudni, és akkor lehet tenni valamit. Mindenesetre, nekünk csökkent a penész, mikor vettünk páramentesítőt. Mértük, hogy mekkora a páratartalom, és 60% felett bekapcsoltuk. Milyen a lakás szellőzése?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a kommentet és a tippeket. Ez egy négy emeletes ház, de felettünk jó ideig nem laktak. Nemrég költözött be valami fickó. Sajnos alulról is penészedik, de nem nagyon és csak az előszobában, a többi helyen meg a plafonon. Pasim szerint hőhidas, jelentsen is ez bármit.
      Szellőzni egész éjjel szokott , mert akkor nyitva az ablak. Meg ugye reggel és este is rövidebb ideig van nyitva. De így is egyre rosszabb a helyzet.
      Most úgy néz ki hétvégén plafont festünk. Muszáj.
      A páramentesitőn én is agyaltam. Talán egybe beruházunk.

      Törlés
  2. Mielőtt kifestetek, töröld át a penészes helyeket 20%-os ecettel. Kőkori megoldás, de hatásos, mi annak idején ezt csináltuk, és hónapok teltek el mindig, mielőtt újra előjött. És igen, párátlanító...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, mindenképpen csinálok egy ecetes törlést.

      Törlés