2018. február 16., péntek

Véres Valentin

Na, nem nálunk, mi nem estünk egymásnak a pasimmal. Sőt, múlt hét szombaton még egy random partin is részt vettünk, J. jóvoltából, akik egy szűk körű összejövetelt szerveztek.
Egész jól sikerült, bár nem maradtunk sokáig, mert pasimnak 9-re haverkás programja volt, de így is jól éreztem magam. Jó zenék, klassz társaság, nevetés, finom kaják, jó piák, cuki baba, kell ennél több? Naná, hogy nem :D

14-én csokit is kaptam a pasimtól.
Viszont Floridában, Parklandban, a Stoneman Douglas középiskolában a 14.-e nem a szerelemről szólt. Sokkal inkább a túlélésről. Ugyanis az iskola egy korábban kicsapott tanulója, Nikolas Cruz fegyvert ragadott és ámokfutásba kezdett. Melynek 17 halálos és 15 sérült áldozata van.(R.I.P.)
A srácot letartóztatták a lövöldözés után és majd hamarosan a bíróság előtt kell felelnie a tetteiért. Ha jól tudom, Floridában még van halálbüntetés, kíváncsi leszek, ő "megússza" e egy életfogytiglannal.
A miért most is érdekelne, vajon őt is piszkálták, vagy nem ezért ölt? Az ismerősök kegyetlennek festik le az elkövetőt, aki szívesen pózolt fegyverekkel, döglött állatokkal, szóval nem tudom...
Nyilván nem mindenhol a sulis zaklatás a fő ok. Van, aki csak úgy "heccből" lövöldözik. És ez mondjuk, elég elítélendő.
Az alábbi videot egy ott lévő készítette (ez elég sokkoló, már hogy ilyen esetben nekem tuti nem a videozás járna a fejemben).
Kemény.

2 megjegyzés:

  1. Tényleg durva! A szomorú az, hogy úgy tűnik egyre gyakrabban fordul elő ilyen ámokfutás...
    Az okok? Szerintem több dologra vezethetők vissza.
    Pl. Az elkövetőt nem érdekli tettének következménye.
    És sajnos ha szétnézünk a felnövekvő generáción... kezdve a kisiskolás gyerekeken... már ott tapasztalható!
    A másik a figyelemfelkeltés. Csak meg kell nézni egy kisgyereket! Olyan természetes ha jól viselkedik... abban már semmi különleges nincs! Nem figyelnek rá a szülők se. Mit tesz ilyenkor a kisgyerek? Ha másképp nem megy akkor rosszalkodik, mert akkor tuti, hogy rá figyelnek, tuti, hogy vele foglalkoznak. Még akkor is ha úgy, hogy veszekednek rá.
    Mindkettő ok elég szomorú!!! A szülő és a gyerek kapcsolata biztos, hogy sokat jelent!
    (Mert vannak kivételek! Szerintem mindenki születik egy tulajdonsággal, amit a szülő csak alakítgatni tud. De ez már más téma.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, hogy leírod a véleményed. Egyet értek vele. Ennek a srácnak már azt hiszem, meghaltak a szülei, talán egy barátjánál lakott, de az ismerősei szerint agresszív volt és nem is titkolta, hogy mészárlásra készül. Azt mondták volt egy zavaró közösségi oldala, ahol ilyen jellegű képei voltak és hogy úgy mutatkozott be mindenkinek, hogy: Nick vagyok, iskolai lövöldöző. Ő nem az a fajta lövöldöző, akit éveken keresztül szekálnak és terrorizálnak, ezért bosszút áll, ő valószínűleg kedvtelésből ölt. A figyelmet mindenesetre megkapta. Kérdés az, megérte e neki, hogy egész életében börtönben éljen-jobb esetben. Rosszabban, jön a halálbüntetés.

      Törlés