2013. november 23., szombat

Kilenc áldozat (Heart of America) és még más filmélményeim

Reggel mikor beraktam egy adag mosást, a mosógépem szó szerint sátáni hangokat adott ki.
Megijedtem...

Na nem azért mert attól tartottam hogy majd jól elkap, hanem mert baromira nem lenne most keret szerelőre, vagy ne adja ég egy új mosógépre...
Napi nyomorról ennyit....

Az a helyzet, hogy az utóbbi napokban bele vetettem magam a film nézésbe és hol tv csatornákon, hol a video megosztón kutattam nézhető filmek után több-kevesebb sikerrel.

Jess+Moss: hát sóval elment, mondjuk nekem túlontúl is elvont volt és fura, de meg lehetett nézni egyszer. A 18 és a 12 éves rokon gyerekek napjait mutatja be egy nyár során egy Isten háta mögötti álmos kisvárosban és a zavaros képkockákból feltárul a múlt.

Keith: ezt a megosztón néztem és annyira nem tetszett, mint vártam. Töri nagyjából annyi hogy egy jó tanuló, közkedvelt lány össze ismerkedik egy különc fiúval, aki titkokat rejteget. A srác valahogy nem volt szimpi benne, meg a csaj sem igazán. A történet az nem lett volna annyira rossz, vagyis nálam közép kategória.

Kilenc áldozat: elég szkeptikusan ültem le ennek a megnézésére. Lévén hogy sulis lövöldözéses filmről van szó és abból már van egy pár (Osztály, Elefánt, Carbin high massacre, Kóla, puska, sültkrumpli, Beszélnünk kell Kevinről stb.) és nem mind jó. Meg nekem a Zero Hour Columbine az etalon mint tudjuk. De az első negyed óra után meg kellett állapítanom, hogy ez most eléggé kurvajó (hogy magyartalanul fejezzem ki magam ugyebár). A történések szinte lépésről-lépésre megmutatják, hogy jut el valaki oda hogy fegyvert ragadjon. Megismerhetjük a szereplőket, akik a legkülönfélébb rétegekből kerülnek ki, sikeres lány, sportoló fiú, drogos goth csajszi, dealer, a nem mindig igazságos tanár.
És persze a megalázottak. Akiknek minden napja egy pokolt volt a középiskolában. A film végére megtudjuk ki az aki a halált választotta, ki az aki a börtönt és ki az aki az életet.
Szerintem simán le kellene vetíteni a sulikban megelőzési célzattal. Mindenkinek ajánlott lenne. Én legalábbis csak ajánlani tudom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése