2018. május 23., szerda

Messze még a vakáció

Egy újabb sulis lövöldözés. Pedig még a floridai is kísért Amerikában. 
Ezúttal Texasban, Santa Fe-ben ragadott egy srác fegyvert és gyilkolt le azt hiszem, 10 embert és magával is végezni akart, de ehhez nem volt bátorsága elmondása szerint.
A fiú 17 éves és az iskolai zaklatás miatt lett gyilkos. Állítólag csak azokat lőtte le, akik bántották. Mondjuk, így is-úgy is gyilkos. De akiket valaha bántottak már az iskolában, az meg tudja érteni, a haragjának, elkeseredettségének egy részét. Hogy milyen szenvedés egy olyan közösségbe járni, ahol fizikailag és lelkileg is terrorban tartják. Én jól tudom, életem szerintem legrosszabb 3 évében bőven értek ilyen inzultusok. Én is gyűlöltem azt a két srácot, aki bántott, ok nélkül, a mai napig is, ha eszembe jutnak, vagy ha látom egyiküket (párszor már sajnos összejött), a másikat ballagás óta nem láttam szerencsére, akkor harag és szomorúság tölt el. Az önbecsülésemről nem is beszélve, az ilyen fiatalkorban elszenvedett zaklatások egy életre tönkre vághatják az embert.

Nem sokkal ezután a texasi eset után, egy másik lövöldözés is történt, ha jól tudom, Georgiában, ott egy ember vesztette életét. Ez már a jó sokadik iskolai merénylet ez évben, és még  van pár hét a tanévből :(

Anyámmal meg múltkor a rokonunkról beszéltünk. Szoktunk róla, meg van még pár dolog, amit vele kapcsolatosan el kell intézni.
Anyám beszólt, hogy többet foglalkozok vele, mint amikor még élt. Hát köszi! Amúgy ez nem igaz. Ha úgy tűnt is, nem a rokonunk ellen való volt, csak nem bírtam olyan rossz állapotban látni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése