2013. május 23., csütörtök

A Chardon iskolai lövöldözés, avagy nem semmi a csávó...


Igen, igen, egy újabb iskolai lövöldözés. Mégpedig a nem is olyan távoli múltból. Az eset 2012.02.27.-én a reggeli órákban történt az Ohio beli Chardonban. Az elkövető az akkor még fiatalkorú T.J. Lane, aki úgy fél 8 környékén besétált az iskola épületében és találomra lövöldözni kezdett, megsebesítve ezzel 5 embert, akik közül 3 meghalt. A srác elmenekült, de elkapták.
Tettére nem tudott magyarázatot adni. Az ismerősei csendes, jó tanuló de gyakran szomorú fiúnak ismerték, akit gyakran piszkáltak az iskolában. Bár a közösségi oldalakra rakott ki néhány fura verset, de erre akkor sem számítottak és mindenkit sokkolt ezzel a cselekedetével.
De a sokknak itt még nem volt vége, a 2013. 03. 19.-én tartott tárgyaláson T.J. egy kék ingben jelent meg, majd a tárgyalás kezdetén ezt levette és így láthatóvá vált egy fehér póló, amire kézzel írva az a szó szerepelt hogy GYILKOS. Szerintem már ekkor kiverte pár embernél a biztosítékot.
A tárgyalás alatt a fiú nem mutatott semmiféle megbánást, jókat röhögött, mosolygott az áldozatok hozzátartozóinak beszédjén.
Háromszoros életfogytiglani börtönbüntetést kapott a szabadlábra helyezés lehetősége nélkül. Az ítélet kihirdetése után T.J. még egy rövid (de annál ütősebb) monológot intézett a gyászoló családtagokhoz:
" Ez a kéz ami meghúzta a ravaszt, ami megölte a fiaitokat, most maszturbál az emlékekre. Basszátok meg mind! "
Ezzel feltéve az I.-re azt a bizonyos pontot.
Nem tudom ez a viselkedés csak az álca része volt, vagy már úgy volt vele hogy úgyis tök mindegy. De szerintem nem igazán fogta fel mi az a tényleges életfogytiglan. Vagy nem tudom. Megnéztem pár videot és ezekből ez jött le számomra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése