2024. június 30., vasárnap

A ruhád legyen kényelmes, a kávéd erős, a napod csodálatos

By Facebook.
Ezt kívánom mindenkinek!
Mondjuk én az erős kávét simán lecserélem kapucsínóra.
Meg a mostani ruhámat is kiváltanám pár kényelmes, szellős darabra.
Olyan klassz egyberuhákban flangálnak az emberek a városban. Ahhoz szandál is kéne persze. De annyira nagyon utálok vásárolni. Ilyen melegben meg főleg. Pedig jó lenne venni valamit, ami praktikus és könnyíti az ezer fokban való zarándoklatokat, mert persze a nyári menetrend egy kalap kaki, egy csomó járatot kivettek és 30 percenként jön egy kisbusz, ami naná, hogy fullon van. Amivel eddig jártam, az nem is közlekedik és onnan csak egy óra múlva jön egy, ami ráadásul átszállásos. Ergo gyalogolni is kell egy másik megállóhoz, mert àlljon a franc a 35 fokban egy órát. Szóval jövök-megyek, remek időtöltés. Szoktam vizet vinni magammal, de a múltkor valahogy beleborult a táskámba. Úszott minden...ügyes vagyok na...
A hétvégén semmi érdekeset nem csináltam, néztem egy rakás természetfilmet, meg lehangoló sztorikat olvastam, pl. Lacey Fletcher szomorú történetét, akit a saját szülei szó szerint hagytak elrohadni a kanapén. Szegény lánynak autizmusa volt, otthon tanult, később locked in syndromaja lett, ami annyit tesz, hogy magánál van, de képtelen mozogni, beszélni. A szülei meg elhanyagolták, nem etették, nem fürdették, nem gyógyszerelték, kb. el se mozditották a kanapéról évekig. A rovarok élve falták fel, elképzelni is nehéz, mit élt át. Míg végül a szepszis és az alultápláltság végzett vele. Borzasztó szenvedés. A szülők ügyét most tárgyalták, sok év börtönt kaptak. 
Volt egy hasonló ügy Angliában is. Ott a férj hanyagolta el ugyanígy a nejét, aki szintúgy kegyetlen szenvedések közt halt meg.
Durva, mik mennek a világban...
És megint vasárnap. Már most dögmeleg, épp most értekeztem J.-vel, akik tegnap strandolni voltak. És remekül érezték magukat. Hát ezt a hőséget csakis ilyen helyeken érdemes átvészelni.
Jut eszembe, délután fagyizni kellene. Addigra hátha elviselhetőbb lesz az időjárás. Majd ráveszem pasimat.
Tegnap levágtam a hajam. Nagyon melegem volt már tőle, mivel vastag és dús, ami persze jó, de a kánikulában csak összeragad és izzadok alatta. Most váll fölé ér valamelyest. Persze nem mestermű, de volt már rosszabb, meg amúgy is kit érdekel. Jövő héten befestem és ezzel se kell törődni egy ideig. 

Holnap ügyintézés lesz a hely után. Muszáj elkezdeni ezeket a hülye hivatalos köröket, nem akarok a végén kapkodni, postára adom a katasztrófavédőknek szánt levélkét is. 
Ja, a héten találkoztam egyik fejessel, akinek ezidáig csak a hangját hallottam a telefonban és az alapján olyan 50-60-nak saccoltam. Erre most láttam, hogy egy kb. 40 éves, kisportolt ürge :P
Hát na, ne ítéljünk hang alapján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése